Heb je deze website via "Google zoeken" gevonden, en wordt de website niet goed weergegeven? Klik dan: hier.

EFT in de praktijk HanswijkVitaliteitcoach,Complementair Alternatief Therapeut

Waarom Hanswijk Vitaliteitcoach

Coachen

Stress Management

NES Health

Reiki / Shambhala

Emotional Freedom Techniques (EFT)

Voedings- en Bewegingsadvies

vitobalogoweb.PNG

Informatie

René Hanswijk
Klaproosberg 27
4708 KG Roosendaal
06 - 27.57.84.56

E-mail: info@hanswijkvitaliteitcoach.nl

Emotional Freedom Techniques (EFT)

EFT is een zeer effectieve methode om beperkende emoties te neutraliseren.
Met EFT richt je je bewust op een emotie, terwijl je tegelijkertijd met je vingertoppen op de acupressuurpunten van de lichaamsmeridianen klopt.

De oude Chinezen hebben duizenden jaren geleden een gedetailleerd en accuraat beeld geschetst van de menselijke energiehuishouding. Aan de hand van meridianen (energiebanen) hebben ze beschreven hoe deze energie door het lichaam stroomt. Ook hebben ze de energetische samenhang tussen lichaam, ziekten en stemmingen heel nauwkeurig en logisch beschreven.

Emoties zijn gevoelens in het lichaam die aan een idee of gedachte gekoppeld zijn.
Op deze manier kan een gedachte een hiermee geassocieerd gevoel in het lichaam opwekken en andersom kan een gevoel in het lichaam een hiermee geassocieerde gedachte activeren.
Emoties zijn verstoringen in het lichaamsenergie systeem, waardoor de lichaamsenergie niet meer vrij kan stromen. Zo kun je letterlijk een blokkade voelen (bijvoorbeeld in de keel of op de borst) door een geactiveerde, nog niet verwerkte emotie zoals angst of verdriet.
Emoties worden gevormd en opgeslagen in ons lichaam en bestuurd door het emotionele brein. Dit emotionele brein (ook wel het limbische systeem genoemd) regelt heel veel autonome lichaamsfuncties, zoals waken, slapen, bloedsuikerspiegel, stressniveau (vechtvlucht reacties) etc.
Wanneer je een fobie hebt voor spinnen bijvoorbeeld, zul je bij het zien van een klein spinnetje al een duidelijke lichamelijke reactie kunnen krijgen. Bewust weet je wel dat het kleine spinnetje jou helemaal geen kwaad kan doen, maar voor je dit kunt bedenken en jezelf gerust kunt stellen is die lichamelijke stress-reactie al bezig. Je hart gaat sneller kloppen, handen gaan zweten, je wordt bleek in je gezicht (door vernauwing van aderen die het bloed naar het hart stuwen) en spieren spannen zich aan.

Wanneer je last hebt van een ongewenste, beperkende emotie kun je wel bewust je gevoelens proberen te sturen, maar meestal mondt dit uit in een innerlijke strijd. Je emotionele brein, waar ook een belangrijk deel van je onderbewuste zetelt, is namelijk veel sneller in reactie op indrukken van buitenaf dan je bewuste, rationele brein (hiermee evalueren en reguleren we de emotionele impulsen). Bewust wil je niet zo schrikken van iets waarvan je weet dat het geen bedreiging is, maar onbewust zit er een 'ingebakken' reactiepatroon waardoor het in je hele lichaam voelt alsof het wel bedreigend is. De strijd tussen het bewustzijn en het onderbewuste die hierop volgt, wordt ook wel 'psychologische omdraaiing' genoemd (psychological reversal) die veel energie kost en je gevoel van zelfwaardering onderuit kan halen. De reden waarom veel verbaal gerichte therapieën slechts een beperkt effect hebben en vaak veel tijd in beslag nemen, is omdat ze via het bewuste denkvermogen de emotie willen veranderen (denk anders en je gaat je anders voelen). Dit kan dus hetzelfde effect hebben als olie op een vuur gooien wat je eigenlijk wilt blussen…

EFT werkt direct op de emotie.
Eerst wordt de psychologische omdraaiing tijdelijk ongedaan gemaakt (de energie wordt gelijkgericht) door jezelf tijdelijk te accepteren met je probleem. Terwijl de bewuste aandacht op de beperkende emotie gericht blijft, krijgt het emotionele brein (het limbische systeem) door het kloppen op de energiebanen (meridianen) direct signalen dat de energie overal weer normaal mag stromen. Dit geeft snel ruimte en een gevoel van opluchting. Vaak ontstaan hierbij spontaan nieuwe inzichten in het probleem.

Door een aantal keer de EFT procedure gericht op alle aspecten van beperkende emoties toe te passen, kun je werkelijk vrij worden van deze emoties en oude gedragspatronen doorbreken. Dit stimuleert ook je persoonlijke ontwikkeling, omdat er altijd inzicht komt in het emotionele patroon.

Bij Hanswijk Vitaliteitcoach krijgt u professionele begeleiding met de EFT methode, waarin alle aspecten van een emotie belicht en aangepakt worden. Tijdens de sessies leert u de EFT techniek zelfstandig toepassen, zodat u deze thuis ook kunt doen (u krijgt dan ook vaak 'huiswerk' mee).
Afhankelijk van de ernst en de aard van de klachten, kunt u na ongeveer vijf sessies al een groot verschil merken en gevoelens van opluchting ervaren.

Heeft u nog vragen over EFT of over een mogelijke combinaties van toegepaste behandelingen, of vragen die meer op u zelf betrekking hebben,en waar ik bij zou kunnen helpen?
Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend en gratis gesprek.
Bel 06 - 2757.8456 of stuur een e-mail naar info@hanswijkvitaliteitcoach.nl
 

Beroepsvereniging
Van 2012 tot en met 2018 ben ik lid geweest van de VIV beroepsvereniging.

Vanaf 1 januari 2019 ben ik GEEN lid meer van een beroepsvereniging.

Wat betekent dat mijn consulten nu niet meer door zorgverzekeraars vergoed worden.

PRIVACY
Ik doe mijn best om uw privacy te waarborgen.

Klik hier voor informatie over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). En hoe ik hier mee omgaat.